Hasslö
Copyright © 2014 by Hasslö Stugby       All Rights reserved    E-Mail: info@hasslostugby.se
Stugby
Hasslö är en tätort och en ö i Karlskrona kommun i Blekinge län. På ön finns tätorten med samma namn. Ön Hasslö bildar tillsammans med de övriga större öarna Aspö, Sturkö, Tjurkö och Senoren en ring av öar utanför Karlskrona. Öbandet gjorde den innanför liggande ön Trossö till en lättförsvarad plats lämplig för en stor örlogsbas, och där anlades därför 1680 Karlskrona.

Hasslö har ursprungligen varit centrum för ett omfattande kustfiske, huvudsakligen baserat i de två hamnarna Hallarna och Garpen, Garpahamnen är där ni finner Hasslö stugby med cafét Hasslöhamncafé. Idag har kustfiskets omfattning och betydelse minskat kraftigt. Genom bygget av bron till fastlandet via Almö udde har Hasslö blivit en pendlingsförort, knuten via E22:an till Karlskrona.

Till Hasslö kommer framförallt turister från Sverige men vi har även haft besök från Danmark, Norge, Finland, Tyskland, Schweiz och USA. Ön kallas även "Lilla Hawaii" på grund av sitt soliga väder och sina långgrunda stränder, då främst Sandvik som stoltserar med trampolin och volleybollplan. På ön finns affärer som Coop Nära, konditori, m.m. Annat som ön har att erbjuda är ett minimuseum om öns kända Fabian Månsson. Fiskemuséet i Garpahamnen är verkligen värt ett besök. Se bilder från en svunnen storhetstid och prata lite med de gamla trålfiskarna som driver detta på sin fritid.info@hasslostugby.se